5 mitai apie keliones autobusais - Toks.lt

5 mitai apie keliones autobusais

Neretam žmogui tarpmiestiniai autobusai vis dar kelia neigiamas asociacijas dėl iš praeities užsilikusių stereotipų. Tiesa ta, kad didžioji dalis tokių įsitikinimų šiandien yra visiškai nepagrįsti. Senuose autobusuose keleivių galėdavo laukti nepakenčiamas karštis, diskomfortas, tačiau šiandien išdrįsti keliauti iš miesto į miestą saugiai, greitai, patogiai išties verta. Taigi, kokie mitai, susiję su kelionėmis autobusais yra dažniausi?

 

Taip keliauti nepatogu

Tai įsitikinimas, užsilikęs nuo dienų, kai autobusai išties buvo nepatogūs. Važiavimas per duobėtas gatves prastai veikiant amortizatoriams ne vienam iš mūsų kelia blogus prisiminimus, tačiau realybė jau senokai nebeatitinka tokio stereotipo. Šiuolaikiniai tarpmiestiniai autobusai yra ypatingai patogūs, jų sėdynės minkštos, vietos kojoms pakanka, o tvankumą nugali kiekviename iš jų esanti individualiai reguliuojama kondicionavimo sistema. Išsiruošę į tolimesnes keliones autobuse rasite ir tualetą, kavos aparatą, ir delninį kompiuterį su filmais, žaidimais.

 

Taip keliauti brangu

Autobusas dažnai yra pats pigiausias pasirinkimas, įvertinus kone visus kelionės aspektus. Daugeliu atvejų pasiskaičiavę sutiksite, kad kuro sąnaudos, išlaidos, reikalingos automobilio išlaikymui, priežiūrai yra gerokai didesnės nei tos, kurias patiriame keliaudami autobusu. Be to, kelionė autobusu dažniausiai kainuoja mažiau nei vykimas traukiniu ar lėktuvu. Tad jeigu nenorite minti dviračio, pavyzdžiui, nuo sostinės iki pajūrio, tikėtina, kad tarpmiestiniai autobusai bus sumaniausias kelionės pasirinkimas.

 

Nemalonus kvapas

Jeigu esate keliavę tikrai senu autobusu, turbūt puikiai pamenate tą slogų, nemalonų kvapą. Paprasčiausiai senesnėse transporto priemonėse nėra efektyvių, puikiai veikiančių kondicionavimo sistemų, tad karštą dieną nėra kaip atvėsinti autobuso, o šaltuoju metų laiku pučiamas oras, šildomas variklio, įgauna savitą, išties nemalonų kvapą. Su šiomis problemomis nebesusiduriama jau ne vieną dešimtmetį – TOKS periodiškai atnaujina savo transporto priemonių parką, tad jį sudaro itin šiuolaikiški, nepriekaištingai vėdinami autobusai su individualiai reguliuojama kondicionavimo sistema.

 

Ilgas kelionės laikas

Be abejonės, tarpmiestiniai autobusai šiandien rieda gerokai greičiau nei anksčiau. Žinoma, trukmė gali priklausyti nuo maršruto ypatumų, tokių kaip stotelių, kuriose sustojama, skaičius. Vis dėlto taupyti laiką įmanoma. Pavyzdžiui, galite rinktis maršrutus-ekspresus, kuriais pasieksite reikiamą miestą tiesiogiai, be dažnų sustojimų. Be to, įvertinkite ir tai, kad keliaujant autobusais nereikės planuotis tikslaus maršruto patiems, paruošti transporto priemonės, tad taip pat sutaupysite laiko.

 

Nuobodulys

Priežastis, kurią dažnai pateikia nekeliaujantys viešuoju transportu – nuobodulys. Jis gali išties kamuoti tuos, kurie renkasi ilgas keliones. Vis dėlto šiandien tarpmiestiniai autobusai puikiai pritaikyti bet kokios trukmės kelionėms. Šiuolaikiškose transporto priemonėse veikia nemokamas bevielis interneto ryšys. Be to, čia galite naudotis didžiule mediateka, kupina ir filmų, ir elektroninių spaudos leidinių variantų.

 

Kelionės autobusu po Lietuvą – tai puikus pasirinkimas norintiems sutaupyti laiko ir pinigų, išvengti papildomų rūpesčių. Tereikia išdrįsti keliauti ir patiems įsitikinti, kad toks susisiekimo būdas pralenkia kitus.


← Atgal